Deutsch
English Slovensčina Italiano

OTOK RAB - Sport i rekreacija

RAB FJERA - RABSKA FJERA


Najatraktivniji ljetni događaj u gradu Rabu je trodnevna manifestacija kojom se na Rabu oživljava srednjovjekovna povijest. Tri dana i tri noći sav rapski puk (od 22.07. do 27.07) i svi njegovi gosti slave dva velika blagdana - Dies Victoraie i Dies Natalis - koje je veliko vijeće grada Raba proglasilo u počast kralju Ljudevitu Velikom koji je Rab oslobodio od Mlečana te na svetu uspomenu i čast Sv. Kristoforu čijim je zagovorom Rab 1075. godine oslobođen od Normana.

Danima srednjeg vijeka na Rabu iskoristila se prilika za ukrcavanje u vremeplov kojim se Rab vratio deset stoljeća unazad. Kroz srednjovjekovnu priču tri dana se na rapski trgovima i ulicama mogli naići na kamenoresce, čipkarice, slikare, glazbenike, medare, keramičare, glagoljaše i drvodjelce, kovače i cvjećare...
RAPSKE VITEŠKE IGRE

   Nezaboravan događaj u gradu Rabu su Rapske viteške igre (obnovljene 1995.) koje su se održavale od 1364., a sjećanje su na vitešku obranu grada u davnoj prošlosti.

Izuzetnost je slikovitoga srednjovjekovnog ceremonijala antički samostreli kojima se na svojim igrama koriste još samo balastrijeri iz San Marina. Uz zvučnu potporu fanfara i bubnjeva te uz promenadu rapskih knezova, vlastele, plemića i vitezova rapskim ulicama ovaj scenarij predstavlja posebni događaj za posjetioce.

Održavajaju se nekoliko puta godišnje na Trgu sv. Kristofora na Rabu i to: prve subote. poslije 9. svibnja, 30. svibnja, 27. srpnja, 15. kolovoza.


PODVODNE AKTIVNOSTI I RONILAŠTVNO


   PODVODNE AKTIVNOSTI - RONILAŠTVO
Ronilačke aktivnosti su u posljedne vrijeme jako razvile. Postoji sve veći broj posjetitelja koji se odlučuja na ovakav vid odmora. U podmorju oko Raba otkriven je veliki broj potopljenih brodova kao i prirodnih podmorskih reljefa. Uz osnovnu obuku i najam opreme postoje i napredne škole ronjenja kao i cjelokupni aranžmani za ronilački odmor.

Ronilački centri:

MirkoDiving-Center tel. +385 51 721154
Kron Diving tel. +385 51 776620
Rab-Eko tel. +385 51 776671
Aquasport tel. +385 51 776145


ZABAVA I NOĆNI ŽIVOT

    Noćni život i zabava predstavlja nezaobilazan dio turističke ponude svakog turističkog mjesta. Pa tako i Rab u svojoj ponudi ima ovakve sadržaje. To se prvenstveno odnosi na središte otoka - mjesto Rab gdje se nalazi veći dio ponude. Posebnost ponude na otoku Rabu jest velik broj malih kafića, pubova, noćnih klubova, coictail barova smješteni u staroj jezgri grada Raba među kamenim zidinama, trgovima i ložama starog grada. Svakako treba navesti i Party Club Santos, koji se nalazi izvan mjesta na plaži Pudarica. Rab s porastom temperature živne i svoj vrhunac doživljava tijekom ljetnih mjeseci sa raznolikim ponudom; živom muzikom, zabavama na plaži. U to vrijeme živnu i noćni klubovi, diskoteke i noćni barovi koji jamče dobru zabavu svim noćnim pticama.SPORT

Sportska ponuda otoka Raba nudi: sportska dvorana, nogometno igralište, fitness centar, teniska igrališta, vodeni sportovi, izanjmljivanje kajaka, boćalište i dr.