CAPTAIN'S CLUB - BANJOL RAB

Aktivnosti

ODMOR SA BRODOM

Za sve naše goste koji dolaze s brodom posjedujemo privez za brodice. Privezi se nalaze u neposrednoj blizini smještaja također i usluga dizalice je u blizini Captain's Cluba.

Blizina mora, velik broj raznolikih uvala i malih otočića, zaštićeni Barbatski kanal čine Rab zanimljivom destinacijom za velik broj nautičara i zaljubljenika u more.

Privez za brodice nalazi se samo 20tak metara od Captain's Cluba Usluga priveza + smještaj prikolice broda :10,00 EUR na dan

U blizini Captain's Cluba postoji mogućnost usluge dizalice: spuštanje i dizanje brodica, prijevoz dizalica do suhe marine, pranje podvodnog dijela brodice prilikom podizanja

PLAŽE OTOKA RABA

Rab je poznat i po tome da ima velik broj raznovrsnih plaža kojima zadovoljava različite ukuse kupača: pješčane plaže, šljunkovite plaže, kamenite plaže, plaže sa dubokom ili plitkom vodom, osamljene plaže, popularne plaže, itd,.

U neposrednoj blizini Captain's Cluba su dvije plaže: plaža Artić- Petrac i plaža Banjol

Fotogalerija plaža VIEW PHOTOS

PJEŠAČKE STAZE I TREKKING

Za one koji su obožavatelji hodanja, Captain's Club je dobro rješenje. Captain's Club nalazi se na promenadi uz more, koja se ukupno prostire na više od 7 km. Sa lijeve strane od Captain's cluba šetalište vodi prema mjestu Barbat, dok desna strana šetnici vodi do starog grada Raba. Stari grad Rab je udaljen cca. 45 min. laganog hoda.

U blizini Captain's Cluba nalaze se ostaci starobizantske utvrda Sv. Kuzme i Sv. Damjan - utvrde iz 6. stoljeća. Tvrđava se nalazi na brdu iznad mjesta Barbat i Banjol, sa prekrasnim pogledom na Rab i uvalu, te s druge strane na planinu Velebit. Hodajući nadalje pastirskim stazama može se naći mnogo lokalnog bilja i stoljetne suhozide koji godinama prkose buri . Preporučljivo. Poludnevni izlet.

BICIKLOM PO OTOKU

Za sve koji žele provesti aktivno svoj odmor, Rab pruža izvrsne prilike, posebno se to odnosi na rekreativne bicikliste.

Rab je spoj zelenog i plavog. Staze se protežu uz morsku obalu pa kroz zelenilo staza koje prolaze krož šumu Dundo.

Otok Rab je prekrasan sunčani otok i jedan od najzelenijih otoka na Jadranu. Biciklističke staze vode do atraktivnih dijelova otoka i prirodnih ljepota mediteranskog područja koja pružaju mogućnost za uživanje i aktivno provođenje opuštajućeg odmora.

Otok Rab je deveti najveći otok na Jadranu. Duljina otoka je od rta do rta Glavina Sorinj 22 km. Otok je širok 11 km. Ukupna dužina biciklističkih ruta na otoku Rabu je 80 km

GRAD RAB

Rab - od vremena Rimskih careva do današnjih dana

Centar starog grada Raba utemeljen je prije više od 2,000 godina. Kao jedan od prvih gradova rimske pokrajine Dalmatia, dobio je ime FELIX . Rimski car Octavian August proglasio je Rab "municipiumom" i dodijelio mu samostalnost.

Počvši od Ilira preko Ostrogota do Bizantinaca,pa sve do Slavena Hrvata koji su u VII stoljeću stigavši na Jadran prigrlili te obala i otoke kao dio svoje nerazdvojne sudbine i domovine, davši drevnoj Arbi ime svom jeziku blisko - Rab.

Onome koji prvi put dolazi na Rab, čim pogledom prijeđe po starim pročeljima, krovovima i tornjevima, postane jasno da su ovdje mnogi vjekovi ostavili vidljiv trag prije svega u arhitekturi stare gradske jezgre, koja je u cjelini sačuvana u izravnoj drevnoj ljepoti i naravi.

Trgovi s visokim zvonicima, sakralna zdanja, knežev dvor, loža i splet mediteranskih ulica i uličica u kojima među zidinama dalekih vjekova bruji rumor ljudskih glasova na svim jezicima, jer su domaćini Rabljani primili srcu da njhov lijepi otok nije samo njima namijenjen, pa su tokom cijele godine otvorene njihove luke i vrata za dobronamjernike, domaće i strane goste iz svih krajeva svijeta.

DNEVNI IZLETI

Postoji veliki broj zanimljivih izleta koje je moguće ostvariti s otoka Rab Pored individualnog razgledavanja otoka( razgledavanje starog grada, pješačke i biciklističke staze), postoji i čitav niz organiziranij jednodnevnih i poludnevnih izleta.

Posebno atrakativni su izleti brodom. Izlete oko otoka Raba s kupanjem, izleti na Goli otok, otok Grgur i fjord Zavratnicu, panoramski izleti, ribaski piknik, posjed susjednim otocima Lošinj, Krk, Pag. i dr.

Posebnost otoka su i mali taxi brodovi barkarijoli, s kojima možete dogovoriti individualne rute i koji Vas mogu odvesti do svih uvala i otočića u rapskom akvatoriju. Sa Raba je moguće organizirano ili individualno posjetiti obližnje nacionalne parkove: Nacionalni park Plitvice (140 km), Nacionalni park Paklenica (100 km), Nacionalni park Sjeverni Velebit (70km) i Nacionalni park Krka(190 km).